باتری موبایل و علل خرابی

همانطور که میدانیم گوشی های هوشمند بخش جدایی ناپذیر زندگی ما شده اند و این وابستگی روز به روز در حال افزایش است و بد ترین اتفاقی که میتواند همه ی روز ما را خراب کند اتمام شارژ باتری و عدم دسترسی به شارژ است.

حال تصور کنید در جایی قرار دارید که به شدت به گوشی هوشمندتان نیاز دارید! معمولا در شرایط عادی ما زمان تقریبی اتمام شارژ باتری را میدانیم و از شارژر ها در مکان های مختلف برای شارژ استفاده می کنیم.از شارژر های فندکی در خودرو شخصی مان و از پاور بانک ها و شارژر گوشی در اماکن مختلف. در واقع حدود زمان اتمام شارژ گوشی برایمان قابل تعیین است.

نحوه تشخیص باتری خراب موبایل

علائم خرابی باتری گوشی موبایل با کمی دقت قابل روئت و تشخیص است. تست سالم بودن باتری گوشی موبایل را به راحتی و بدون نیاز به ابزار و وسایل می توان انجام داد. در زیر بعضی از علائم خرابی باتری گوشی را بررسی خواهیم کرد.

1- گوشی موبایل تان خاموش می شود!

در این حالت ممکن است گوشی موبایتان خاموش شود و در بعضی از مواقع ممکن است دیگر روشن نشود. ممکن است هیچ نشانه ای از شارژ یا هشدار یا صدایی نداشته باشد. در این حالت تنها یک راه وجود دارد آن هم تعویض باتری گوشی مویایل است.

2- گوشی فقط در زمان اتصال به شارژر روشن می ماند!

در حالت دوم گوشی موبایل تنها در زمانی که به شارژ وصل است روشن می ماند و در زمان جدا کردن سوکت شارژ گوشی خاموش می شود. در واقع گوشی به خوبی کار می کند اما باتری گوشی موبایل نمی تواند انرژی الکتریکی را ذخیره کند.در این حالت هم باید باتری گوشی را تعویض نمایید.

3- گوشی در زمان کوتاهی خاموش می شود!

گاهی خالی شدن باتری در اثر استفاده از گوشی و انجام بازی و برنامه های گوناگون است اما این خالی شدن هم به سرعت انجام می شود و هم بی دلیل. این نشانه ها یعنی زمان تعویض باتری گوشی فرا رسیده است.

4- بدنه گوشی یا باتری بیش از حد معمول داغ می شود!

معمولا باتری های قابل شارژ در اثر شارژ و دشارژ کمی گرما از خود تولید می کنند. احتمال این که سلول های باتری ترکیبی از الکترولیت قابل اشتعال را انتشار دهند وجود دارد.

گاهی هم ممکن است در اثر استفاده های سنگین باتری داغ شود. اما اگر باتری گوشی تان در حالت عادی بیش از حد معمول و طرز قابل توجهی داغ می شود، زمان تعویض باتری فرا رسیده است.

5- باتری گوشی متورم شده است.

اکثر وسایل الکترونیکی از باتری های لیتیوم یونی استفاده می کنند. دستگاههایی از قبیل گوشی های موبایل، لپ تاپ ها، تبلت ها، کتابخوان ها، دیستگاه های مسیر یاب و رهیاب.باتری های لیتیوم یونی دارای عملکرد خوبی هستند و از این رو از مک بوک شرکت اپل تا کیندل شرکت آمازون در ساخت وسایل خود از آن استفاده می کنند. در کنار مزایای این نوع باتری ها معایبی هم وجود دارد که میتوان به پایداری کمتر نسبت به نسل قبل و واکنش پذیر بودن و تحت فشار بودن آنها در یک فضای محبوس اشاره کرد.
هنگامی که باتری های لیتیوم یونی در اثر استفاده زیاد (شارژ و دشارژ) خراب می شوند، براثر داغ شدن و تولید و انتشار گاز های ناشی از گسسته شدن سلول های باتری پوشش باتری مانند یک لایه محافظ عمل می کند و از آتش گرفتن گوشی جلوگیری می کند.
وقتی باتری موبایل به پایان عمر خود نزدیک می شوند سلول های آن از هم گسسته می شوند و همین امر باعث متورم شدن باتری می شود.این تورم به راحتی با چشم قابل روئت است و علاوه بر آن با لمس کردن نیز می توان متوجه باد کردگی باتری شد.

زمان تعویض باتری موبایل

این که گوشی موبایل ارزش خرید باتری را دارد یا خیر؟!. البته با افزایش قیمت گوشی در سال جاری به نظر میرسد که معقول ترین راه خرید یک باتری جدید باشد.

افزایش طول عمر باتری با رعایت نکاتی ساده

با استفاده بهتر و صحیح از گوشی ها می توان به عمر باتری ها کمک کرد.با رعایت نکات زیر به طول عمر باتری خود بیافزایید.

  • همیشه از شارژر اصلی گوش خود یا سازگار با گوشی خود استفاده کنید.
    شارژر سازگار یعنی استفاده از ولتاژ و شدت جریان متناسب با گوشی موبایل. مثلا شارژر 5 ولت 2 آمپر یه گوشی که نیاز به ولتاژ 5 و شدت جریان 1.5 آمپر دارد، آسیب وارد می کند.
  • از بیش از حد شارژ کردن گوشی موبایل خود اجتناب کنید!
    یکی از راههای ساده زمان مناسب شارژ است.